Jonas Gutiérrez zaigrao protiv Manchester Uniteda

On je najveći pobjednik

Jonas Gutiérrez zaigrao protiv Manchester Uniteda

Manchester United je u finišu utakmicu na St.James Parku savladao Newcastle, ali je definitivno najveći pobjednik u ovom duelu bio Argentinac Jonas Gutiérrez koji je zaigrao od 65.minute. Jonas se vratio na teren nakon teške bolesti (raka testisa) i pauze od godinu dana.

Nekadašnji reprezentativac Argentine od septembra bio na intenzivnom liječenju hemoterapijom u rodnoj Argentini. Rak testisa Gutierrezu je otkriven u maju kada je nakon utakmice protiv Arsenala osjetio bolove i otišao na pregled. Proteklog vikenda je bio u sastavu Newcastlea, ali nije ulazio u igri. Stadion je na nogama ispratio trenutak kada je Carver na teren poslao velikog pobjednika.

"Ovo ću pamtiti do kraja života. Ovi ljudi su bili moja najveća podrška dok sam bio bolestan. Sve one poruke koje su stizale na moju adresu su mi dale snagu da se borim. Ovo je poruka za sve one koji imaju iste probleme da ostanu pozitivni. Jer ako vjeruješ, možeš pobjediti" rekao je nakon utakmice  Jonas Gutiérrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.