Jonas spasilac Valencije u Zaragozi

Četiri gola na La Romaredi

Jonas spasilac Valencije u Zaragozi

M. Šljivak

Fudbaleri Zaragoze su u 25. kolu španske Primere na svom La Romareda stadionu dočekali ekipu Valencije, a na kraju pobjednika nije bilo 2:2.

Domaći tim je zaista odlično otvorio susret, te su nakon pet minuta stigli do vodstva. Ruiz je napravio penal, a odgovornost je preuzeo Apono, koji je pogodio za vodstvo od 1:0.
 
Do drugog gola domaći tim je stigao u 32. minuti susreta. Apono je izveo slobodan udarac, a odbrana Šišmiša je zaboravila na Portugalca heldera Postigu, koji neometan sa nekoliko metara pogađa mrežu Diega Alvesa za 2:0.

Gosti iz Valencije su ipak uspjeli stići do gola u prvom poluvremenu. Cissokho je prošao po lijevoj strani i uposlio je Jonasa, a ovaj pogađa za rezultat poluvremena od 2:1.

Valencia je u nastavku susreta zaigrala nešto bolje. Stvorili su nekoliko opasnih situacija pred golom Franca, a do zasluženog izjednačenja su došli u 69. minuti kada je Jonas svojim drugim golom poravnao na 2:2.

U 78. minuti zbog igranja rukom van kaznenog prostora isključen je golman Zaragoze Leo Franco, ali prednost igrača više Šišmiši nisu iskoristili, pa je do kraja ostalo 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.