Jones se vraća treninzima Schalkea

Potpuni oporavak

Jones se vraća treninzima Schalkea

Edmir Škorić

Nije poznato kada će moći ponovo igrati utakmice, no SportBild piše kako se njemačko-američki vezni igrač Schalkea Jermaine Jones vratio treninzima svog kluba.

Jermaine Jones (28) još od ljetnih priprema vuče povredu potkoljenice, no ovih dana se Nijemac američkih korijena vratio treninzima Schalkea.

Jones je rođen u Frankfurtu, sin je Amerikanca i Nijemice, pa je vezista Schalkea u mogućnosti odabrati Njemačku ili SAD kao nacionalnu vrstu. Odlučio se za ovu drugu, imajući na umu da u Elfu neće tako lako dobiti šansu.

Ranije je nastupao za Bayer Leverkusen i Eintracht Frankfurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.