Nezapamćena dominacija: Za Jones je dovoljan i jedan izlazak na parket

Sjajna reprezentativka BiH

Nezapamćena dominacija: Za Jones je dovoljan i jedan izlazak na parket

A. Čaušević

Nova sedmica je donijela novo priznanje za reprezentativku BiH u košarci, sjajnu Jonquel Jones. 

Naime, Jones je po četvrtvi put ove sezone izabrana za košarkašicu sedmice Istočne konferencije. Za to joj je bio dovoljan jedan izlazak na parket.

U prošloj sedmici Jones je nastupila u samo jednom meču. Igrala je u pobjedi nad Washingotn Mysticsima rezultatom 85:75.

Sa 31 poenom i 14 skokova izjednačila je rekord karijere te upisala čak 14. double-dobul u sezonu. Imala je još tri bloka i dvije ukgradene lopte.

Sa prosjekom od 20.3 poena po meču, 11 skokova, i učinkom šuta od 38.3 % reprezentativka BiH je među najozbiljnijim kandidatima da osvoji MVP nagradu.

Inače, Connecticut Sun za kojeg nastupa Jones trenutno ima najbolji omjer lige (21:6). Naredni meč igraju u srijedu na gostovanju kod Dallas Wingsa.

Top Komentari

user1597698961
Psvoje li vrlo lako bi mogla biti MVP,bojim se ako ne osvoje ds nece,a mislim da imaju sansi za titulu,trenurno su najjbolja ekipa lige
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi