Jordi Alba: Messi će me učiniti boljim igračem

Dvadesettrogodišnjak predstavljen na Camp Nou

Jordi Alba: Messi će me učiniti boljim igračem

A. Haznadarević

Jordi Alba je danas i službeno predstavljen kao novo pojačanje Barcelone, a pred novinarima nije krio oduševljenje realizovanim transferom u ovaj, kako on kaže najbolji klub na svijetu.

Dvadesettrogodišnji veznjak je stigao u redove katalonskog kluba u transferu vrijednom četrnaest miliona eura iz Valencije, a iako igra na veoma visokom nivou, priznao je da očekuje veliki napredak u igri, s obzirom na to da u ekipi ima samo najbolje igrače od kojih može mnogo toga naučiti.

"Došao sam u najbolji klub na svijetu. Messi je najbolji igrač na svijetu, a igrati u istom klubu sa Leom, čini vas bolji svakim danom."

"Ovo je velika šansa za mene. Najbolji igrači na svijetu su ovdje, a također je i izazov za mene da budem na njihovom nivou. Uvjeren sam da ću se dobro uklopiti u tim."

David Villa je svojevremeno napravio isti potez, prelazeći iz redova Valencije u Barcelonu, a upravo on je prvi pozvao Albu da mu se pridruži u novom klubu:

"Tačno je da su Barcini igrači željeli da se pridružim. Imam odličan odnos sa Villom, on je bio jedan od prvih ljudi koji su me zvali. Rekao mi je divne stvari o klubu i svlačionici", zaključio je novi igrač katalonske momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije