Jordi Alba moguće pojačanje Barcelone

Katalonci u potrazi za lijevim bekom

Jordi Alba moguće pojačanje Barcelone

A. Haznadarević

Jordi Alba, dvadesettrogodišnji defanzivac Valencie koji je u omladinskom pogonu Barcelone proveo sedam godina, mogao bi se vratiti u svoj matični klub.

Kako piše španski sportski list El Mundo Deportivo, lijevi bek Valencie Jordi Alba bi trebao postati prvo pojačanje Katalonaca za sljedeću sezonu.
Mladi defanzivac se nije uspio dogovoriti sa svojim trenutnim klubom oko produženja ugovora koji mu istiće u junu sljedeće godine. Iako ne žele prodati svog odličnog defanzivca, upravo ta činjenica mogla bi natjerati čelnike Valencie da se odluči na prodaju Albe prije nego što mu istekne ugovor i ode bez odštete iz kluba.

Po trenutnom ugovoru, odštetna klauzula za Albu iznosi 12 miliona eura, no Valencia ipak ne želi pustiti svog igrača za cifru nižu od 18 miliona eura, a to i predstavlja osnovni problem u realizaciji ovog transfera.

Inače Barelona ima problema sa navedenom pozicijom jer je Eric Abidal morao biti podvrgnut operaciji transplantacije jetre, a druga alternativa Maxwell je prešao u redove Paris Saint-Germaina. Zbog rupe koja je nastala na poziciji lijevog beka, katalonska momčad je već duži period u potrazi za dugoročnim rješenjem, a osim Valencijinog beka Katalonci su zainteresovani i za Tottenhamovog Garetha Balea koji bi ih koštao skoro dvostruko više od Albe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.