Jordi Alba propušta utakmice Superkupa

Povrijedio se španski reprezentativac

Jordi Alba propušta utakmice Superkupa

Luis Enrique u utakmici UEFA-a Superkupa protiv Seville neće imati na raspolaganju 26-godišnjeg Jordija Albu. 

Prema pisanju španskih medija, Alba je u trijumfu Bayerna nad Romom (3:0) povrijedio ložu i nakon medicinskih pregleda utvrđeno je da će morati sa terena odsustvovati dvije sedmice.

Alba će tako propustiti i utakmice domaćeg Superkupa, koje katalonski klub igra protiv Athletic Bilbaa. Njegov povratak očekuje se u prvom kolu španske Primere, također protiv Atletica. 

Španski reprezentativac je član Barcelone od ljeta 2012. godine, a u svojoj dosadašnjoj karijeri još je igrao za Valenciju i Gimnàsticu. Za katalonski klub dosad je odigrao 117 utakmica i pritom postigao sedam golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.