Svijet se smije nesretniku iz Urugvaja - Nije gledao gdje trči i to je skupo platio
Bizarna scena iza gola na meču urugvajskog prvenstva

Bizarno

Svijet se smije nesretniku iz Urugvaja - Nije gledao gdje trči i to je skupo platio

M. Šljivak

Duel 13. kola prvenstva Urugvaja između Racing Montevidea i Plaza Colonije donio je zanimljivu scenu pored terena u kojoj je učestvovao fudbaler ovog tima Jorge Ayala i mnoge je njegov pad iza gola nasmijao.

Racing Montevideo i Plaza Colonia odigrali su neriješeno (1:1) u duelu 13. kola urugvajske Aperture, a ovaj meč je obilježio fudbaler gostujućeg tima Jorge Ayala.

On je u sedmoj minuti nespretnom reakcijom u kaznenom prostoru svog tima postigao autogol koji je Racingu donio prednost od 1:0, no to nije ono o čemu se priča nakon utakmice.

Ayala je postao predmet ismijavanja širom svijeta zbog scene koja se dogodila duboko u sudijskoj nadoknati i to iza gola njegovog tima.

Trener Plaze odlučio je izvesti Ayalu iz igre. On je izašao iza gola i zatim je želio brzo otići do klupe za rezervne igrače koja je bila na suprotnoj strani terena.

Oglasi

Međutim, na putu do klupe je upao u ozbiljan problem. Ayala nije gledao kuda trči, zapetljao se u mrežu i zatim je pao na zadnjicu.

Ova scena je nasmijala mnoge fanove širom svijeta. Scena je svakako bizarna i nešto što se ne dešava baš često u svijetu fudbala.

Jorge Ayala je 27-godišnji defanzivac. Igra na poziciji štopera, a član Plaza Colonije je od januara 2022. godine. Prethodno je igrao za Villa Teresu.

Ovaj meč na kraju je završen rezultatom 1:1. Gosti su do izjednačenja stigli u 47. minuti pogotkom Eberea.

Što se tabele tiče nakon 13 odigranih kola Aperture Racing i Plaza se nalaze u središnjem dijelu tabele i razdvaja ih jedan bod.

Racing je trenutno na devetoj poziciji s 15 osvojenih bodova, a Plaza Colonia je 12 s ukupno 14 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi