Jorgensen: Nije bilo nimalo lako

Fiorentina - Liverpool 2:0

Jorgensen: Nije bilo nimalo lako

Edmir Škorić

Sa dva pogodka Crnogorca Stevana Jovetića Fiorentina je na Artemio Franchiju porazila engleski Liverpool. Danac Martin Jorgensen tvrdi da nije bilo nimalo lako.

"Možda je izgledalo lako, ali smo morali igrati jako dobro i puno se potruditi za ovo. Imali smo malo sreće u napadu, ali nismo imali šta izgubiti večeras, tako da smo sretni ovakvim završetkom", kazao je Martin Jorgensen.

Potom je Danac pohvalio svog suigrača Stevana Jovetića, mladi crnogorski napadač srušio je Redse sa dva gola u prvom dijelu.

"Jovetić? Ma on je veliki igrač, ali moramo se prisjetiti da je još uvijek vrlo mlad, tako da ne treba vršiti pritisak na njega."

"Večeras smo pokazali da čak i bez Gilardina možemo igrati dobro. Sada se on mora usredotočiti  na povratak u sastav, budući da su tu Jovetić i Mutu...", završio je danski reprezentativac.

Viole ovog vikenda igraju na svom stadionu protiv rimskog Lazija, a u trećem kolu Lige prvaka sastaju se sa Debrecenom, autsajderom skupine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.