Jorgensen: PSV ne smije odustati od titule

Budući igrač kluba iz Eindhovena

Jorgensen: PSV ne smije odustati od titule

Edmir Škorić

Mladi danski odbrambeni igrač Mathias Jorgensen (21), koji će na ljeto preći u redove PSV-a, poručio je svojim budućim saigračima da se ne odriču titule.

PSV je trenutno četvrtoplasirana momčad Eredivizije sa 51 bodom, pet više od vodećeg AZ Alkmaara, a konkurenti za titulu su još Ajax i Twente, koji imaju 55, odnosno 52 boda.

Jorgensen će u PSV preći na ljeto u slobodnom transferu iz Kopenhagena, a sada je poručio svom budućem klubu da ne odustaje od naslova.

"Nadam se da igrači shvataju da još imaju šanse u prvenstvu. PSV ne bi trebao odustati. Svi kandidati za naslov gube bodove, ništa nije izgubljeno...", kazao je Jorgensen, koji je u dresu Danske odigrao šest utakmica, a trenutno se oporavlja od povrede.

"Za dvije sedmice, nadam se, odigrat ću prvu utakmicu za rezerve Kopenhagena".

On bi mogao zaigrati za Dansku na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini ovog ljeta. "EP je još uvijek moguće, ali nisam razgovarao sa selektorom. Bilo bi lijepo igrati s Danskom i protiv nekih od mojih novih saigrača iz PSV-a", dodao je 22-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti