Jorginho: Ne žalim što sam izabrao Italiju ispred Brazila
Foto: EPA

Ne ide na Mundijal

Jorginho: Ne žalim što sam izabrao Italiju ispred Brazila

E. Čaušević

Reprezentacija Italije se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 1958. godine.

Azzurri su razočarali svoje navijače u baražu protiv Švedske i prvi put nakon 60 godine nećemo ih gledati na Mundijalu. Jedan od igrača koji je bio u centru pažnje nakon baraža jeste Jorginho koji je imao priliku da zaigra za Brazil, ali na kraju je odabrao italijansku reprezentaciju.

Međutim, Jorginho je poručio da mu nije žao što je na kraju izabrao da igra za Italiju, jer je to uvijek bio njegov san. Igrač Napolija priznao je da se još uvijek nije pomirio s činjenicom da Italija neće na SP, ali vjeruje da će se ova selekcija vratiti još jača.

"Pa, boli me to što nismo uspjeli da se plasiramo na Mundijal. Bit će teško vratiti se, ali vjerujem da ćemo sada biti još jači. Nije lako napraviti takav izbor, ali mi nije žao što sam odlučio igrati za Italiju. U Brazilu nisu računali na mene i to nije bila tako teška odluka. Sretan sam što igram za Italiju jer volim ovu državu", rekao je Jorginho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi