Još dvojica fudbalera stigla u Chapecoense

Renan i Nadson nova pojačanja

Još dvojica fudbalera stigla u Chapecoense

Midhat Šljivak

Ekipa brazilskog Chapecoensea polako se oporavlja od velike tragedije u kojoj je život izgubilo 19 fudbalera ovog tima.

Ovaj brazilski tim je doživio avionsku nesreću na putu prema kolumbijskom gradu Medelinu, a poginulo je 19 od 22 fudbalera, te kompletan stručni štab.

Ipak, i pored velike tragedije, Chapecoense je nastavio da živi. Polako slažu posve novi tim, kojeg će pored starih fudbalera, koji nisu bili na kobnom letu, činiti mladi fudbaleri, te oni koji su došli na posudbu iz drugih klubova.

Već se polako slaže igračka križaljka u ovom timu, a od jučer su članovi Chapea postali lijevi beg Diego Renan, te ofanzivni veznjak Nadson.

Obojica fudbalera su došla na posudbu do kraja sezone. Renan je stigao iz Cruzeira, a Nadson iz ekipe Parane i predstavljaće velika pojačanja za ovaj tim.

Prethodnih sedmica novo rukovodstvo tima radilo je na dovođenju novih igrača u klub. Do sada ih je stiglo ukupno šest, a očekuje se realizacija još nekoliko transfera.

Novi članovi Chapea su pored Nadsona i Renana postali još: Rossi, Wesley, Dodo i Grolli.

Također, od 1. januara zvanično je novi trener tima postao i 50-godišnji stručnjak Vagner Mancini.

Uskoro će krenuti i pripreme ovog tima, a momci koji budu igrali će imati veliku podršku u pokušaju da prate put uspjeha tragično stradalih kolega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi