Još jedan Brazilac u Shakhtaru
Momčad iz Donetska od ranije ima pet Brazilaca...

Još jedan Brazilac u Shakhtaru

E. Škorić

Ukrajinski Shakhtar iz Donetska potpisao je Brazilca Alexandre Teixeiru, mladića iz Vasco da Game.

Veoma talentirani igrač potpisao je petogodišnji ugovor s Ukrajincima, a Shakhtar, koji ove sezone igra u Evropskoj ligi, morao je izdvojiti 6 miliona eura.

"Znam da moj novi tim igra u UEFA Kupu. Mnogi klubovi ga ne mogu pobijediti. Dat ću sve od sebe da pomognem Shakhtaru i nadam se da ću se brzo prilagoditi. Neki od mojih sunarodnjaka godinama igraju ovdje i pomoći će mi da se prilagodim ovoj zemlji", kazao je Teixeira na konferenciji za novinare.

19-godišnji ofanzivni vezni igrač pridružit će se svojim sunarodnjacima Jadsonu, Fernandinhu, Ilsinhu, Willianu i Luiz Adrianu. Teixeira je pružio odlične partije za Brazil na Svjetskom prvenstvu do 20 godina i od tada je bio na meti nekoliko evropskih timova, ali su Ukrajinci bili najkonkretniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije