Jose Manuel: Na Angoli je veliki pritisak

Jose Manuel: Na Angoli je veliki pritisak

Edmir Škorić

Činilo se kako je Angola upisala prvu pobjedu na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija, no vodstvo od 4:0 se nevjerovatno istopilo u posljednjih petnaest minuta.

Domaćin AKN-a ove godine Angola u prvom je kolu bila na korak do pobjede pred svojim navijačima, no vodstvo od 4:0 nije bilo dovoljno u posljednjih petnaest minuta. Selektor Jose Manuel očekuje sada pobjedu nad Malavijem.

"Morat ćemo biti mentalno vlro jaki. Mislim da ćemo ipak biti u redu jer imamo fantastičnu skupinu igrača. Rekao sam nakon utakmice da nisam vidio ništa slično u zadnjih 15 minuta i još uvijek sam razočaran", kazao je Jose na konferenciji za novinare, te dodao.

"Ogroman pritisak je bio na momčadi, kao domaćim moramo igrati ispred vlastitih navijača. To je velika odgovornost. Dat ćemo sve od sebe da ne razočaramao domaće navijače, koji su bili briljantni u nedjelju. Bilo je sjajno vidjeti pun stadionu."

Angola je trenutno druga u grupi A sa jedinom bodom, a sada igraju sa Malavijem koji je nadigrao Alžir u prvoj utakmici (3:0) i jasno je da bi porazom Angola ostala bez četvrtfinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti