Supruga i kćerka odlučile koga će Mourinho voditi: Izbor je apsolutno iznenađenje!

Vraća se na dobro poznato mjesto?

Supruga i kćerka odlučile koga će Mourinho voditi: Izbor je apsolutno iznenađenje!

Admin Čaušević

Jose Mourinho je nedavno napustio klupu Rome nakon što je dobio otkaz i odmah se počeo povezivati sa drugim klubovima. Posljednja vijesti i poprilično bombastična stiže iz Velike Britanije jer se navodno Posebni spreman vratiti na mjesto gdje je istinska legenda.

Daily Mail izvještava da je Mourinho pozvan ni manje ni više nego da izvuče Chelsea iz krize pošto ekipa koju vodi Mauricio Pochettino stoji poprilično loše i nikako ne uspijeva da ostvari iskorak.

Iskusni Portugalac je uvijek držao otvorena vrata za povratak u "svoj Chelsea" kako s ljubavlju naziva klub od čijeg sjedišta živi na svega 200 metara udaljenosti.

"Jedina" stvar je da je to da su Plavci drugačija ekipa od one kojoj se pridružio 2004., pa opet 2013. godine. Chelsea je uložio ogroman novac na prenapuhane zvijezde i nikako ne uspijeva da se vrati na pobjedničke staze.

Ključna stvar za Mourinhov povratak mogla bi biti njena porodica, a navodno su kćerka Matilde i supruga Faria odigrale važnu ulogu u svemu.

Oglasi

Tako bo trofejni stručnjak mogao živjeti bliže svojoj kćeri, Matilde, koja je vlasnica nagrađivane draguljarnice u zapadnom Londonu te sa svojim sinom, Joseom juniorom, mladim trenerom u usponu.

Naravno tu bi bila u supruga Matilde Faria s kojom je Portugalac u braku 35 godina. Mourinho ostatak porodice već živi u vili od 35 miliona funti, a sada čekaju i njega.

Mnogo je razloga zašto bi se Mourinho želio vratiti na Stamford Bridge. Herojski povratak, prilika da spasi svoj klub, živi bliže svojoj porodici, itd.

Problem za vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja za sada predstavlja kako se riješiti Pochettina kojem bi morali isplatiti otpremninu od 12 miliona eura.

Oglasi

Povezivao se proteklih dana Mourinho i sa preuzimanjem Barcelone, čak je i doveden u kontekst sa povratkom u Manchester Uniteda, ali do toga neće biti ništa.

Navodno iskusni trener ima i određene dogovore u Saudijskoj Arabiji, ali bi veza sa porodicom na kraju mogla presuditi da se vrati na klupu Chelseaja.

Svlačionica Rome mu okrenula leđa, Mourinho im se osvetio

Prethodnih dana italijanskim medijima kruži informacija da su igrači Rome "spakovali" Mourinhu otkaz jer su čelnicima ovog kluba pokazali jasno nezadovoljstvo što se tiče portugalskog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je za to saznao i odlučio je da se osveti i da im do znanja da sve zna, te da takvu izdaju nikada neće oprostiti.

Naime, Mourinho je prije odlaska u ormariću kapitena Pellegrinija ostavio prsten koji je dobio na poklon od ekipe kada su osvojili Konferencijsku ligu. Taj potez jasno je pokazao šta Mourinho misli o izdaji igrača Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi