Ušao u svlačionicu, a onda se obratio saigračima i priznao im da je homoseksualac

Nije to više mogao da krije

Ušao u svlačionicu, a onda se obratio saigračima i priznao im da je homoseksualac

Endin Čaušević

Australski fudbaler Josh Cavallo prošle godine bio je u centru pažnje javnosti nakon što je priznao da je homoseksualac.

U prethodnim godinama sve je više sportista koji javno priznaju da su homoseksualci jer više ne mogu to da kriju i jedina želja im je da normalno žive i budu prihvaćeni takvi kakvi jesu.

Nakon što se javno oglasio Cavallo se iznenadio kada je dobio veliku podršku i mnogi su mu čestitali što je skupio hrabrosti sve to javno da kaže.

Australski fudbaler je prije godinu dana u svojoj izjavi priznao da je čak šest godina skrivao da je gay i da je to bio težak period u njegovom životu jer su samo rijetke osobe znale njegovu pravu istinu.

"Jednostavno skupljalo se u meni, nisam znao kako to reći, kakve će reakcije biti. Moram priznati da je to bio užasan period za mene, ali sada kada sam sve priznao nekako se osjećam lakše, nije bilo puno osuda", rekao je Cavallo i dodao.

"Znam da ima drugih igrača koji žive u tišini. Želim da pomognem da se pot promjeni, da pokažem svima da svako zaslužuje da bude svoj čovjek".

Oglasi

Ovaj 22-godišnjak nastupa u dresu Adelaide Uniteda, a sada se na društvenim mrežama pojavio i video iz svlačionice na kojem se vidi trenutak kada je on saigračima saopštio da je homoseksualac.

Nakon što je priznao da je gay on je dobio veliku podršku saigrača koji su mu čestitali na hrabrosti što je to rekao i sigurno da mu je pao veliki kamen sa srca što su svi tako reagovali.

Cavallo je prije javne objave na društvenim mrežama prvo rekao saigračima kako stvari stoje jer je htio da od njega saznaju to što ima da kaže.

Nakon godinu dana pojavio se i video iz svlačionice australskog kluba koji je postao glavna tema na društvenim mrežama.

Top Komentari

emial766
Sta reklamirate te *****e? Bolje da ne pisete o njima. Nek rade sta hoce ali manite se tog ”reklamiranja”.
7 3
Geneve
Hebo vam on mamu dosadnu.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije