Legenda Premijer lige BiH odlazi u penziju

Završava karijeru u 38. godini

Legenda Premijer lige BiH odlazi u penziju

H. Zilić

Na fudbalskim terenima u BiH nećemo više gledati istinsku legendu.

Josip Joja Barišić odlučio je u 38. godini da se oprosti od aktivnog igranja fudbala, a karijeru završava u Posušju.

Tim sa Mokrog Doca se biranim riječima zahvalio jednoj od ikona kluba.

"Hvala ti za svaki gol, svaku minutu, svaku sekundu u najdražem dresu. Neka tvoje srce vječno kuca za ovaj grad i ovaj klub. Uživaj u zasluženoj mirovini", stoji u saopštenju HŠK Posušje.

KAPETANE, HVALA! | Hvala ti za svaki gol, svaku minutu, svaku sekundu u najdražem dresu. Uživaj u zasluženoj mirovini! 👏🏻 JOJA, TI SI HŠK POSUŠJE! 🔵⚪️ . . #hskposusje #samoposusje #hskp

Posted by HŠK Posušje on Thursday, June 16, 2022

Josip Barišić je igračku karijeru počeo 2002. godine u Posušju, a nosio je još dres Marosnije, Zagreba, Hajduka, Širokog Brijega i Imotskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ogroman pečat je ostavio igrajuči za Široki Brijeg i Posušje.

U decembru 2010. godine u prijateljskoj utakmici protiv Poljske ovaj rođeni Mostarac upisao je i jedini nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi