Jovanović: Dolazak u Liverpool je pogreška

Jovanović: Dolazak u Liverpool je pogreška

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativni napadač Milan Jovanović priznaje da je dolaskom u Liverpool prošlog ljeta napravio "krivi potez".

Za Jovanovića je sve krenulo u pogrešnom smjeru kada je Rafael Benitez, koji ga je doveo iz belgijskog Standarda, prešao u Inter. Potom je kratko vrijeme klub trenirao Roy Hodgson, a otkako Redse vodi klupska legenda Kenny Dalglish, srbijanski nogometaš nije nikako u planovima.

Posljednji put je igrao 12. februara protiv Wigana i sada je sasvim izvjesno da će 30-godišnjak na ljeto pronaći novu sredinu.

"Ako bih otišao u Njemačku ili Italiju, bio bih sretniji nego u Engleskoj i samim tim bi moj život bio puno ljepši. U Liverpoolu sam sam bez bilo koga. Jako sam usamljeni stranac. Da nema moje supruge i djece, jednostavno ne bi imao s kim pričati na srpskom jeziku", kazao je Jovanović, dodavši:

"Liverpool je klub koji ne možete odbiti, moja jedina žal je što je trener koji me doveo na Anfield otišao prije mog odlaska. Da je Rafa ostao u klubu, vjerujem da bi sve drugačije bilo za mene. Bilo je 15 klubova koji su me pratili, ali sam izabrao Liverpool i napravio pogrešku".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.