Jovanović: Ne trebaju nam stranci

Jovanović: Ne trebaju nam stranci

Reprezentativac Srbije i član Liverpoola Milan Jovanović kaže kako nije za to da stranci igraju za državne reprezentacije, jer bi to uništilo i ono malo draži što je ostalo od nekadašnjeg nogometa.

"Znate li šta je demokratija? Demokratija je kad se radi ono što je želja većine. Ako je većina za to da stranac igra u reprezentaciji, nemam ništa protiv. Ako je potrebno, nek igra i 11 stranaca! Ali meni se to ne sviđa, ne zato što sam šovinista ili nacionalista, već zato što smatram da u današnjem fudbalu jedino reprezentacije imaju onu nekadašnju draž. Jedino reprezentacije nisu suvi biznis. Ako i to upropastimo, šta nam preostaje? Zar nam je potreban sindrom Francuske? Meni to uopšte nije simpatično", kaže Jovanović za Press.

Jučer je napadač Partizana Cleo predao potrebne papire kako bi dobio državljanstvo Srbije i stekao pravo nastupa za reprezentaciju. Jovanović kaže kako Cleo ne bi imao problema s prijemom u reprezentaciju, uprkos činjenici da on nije za strance.

"Budite sigurni da bi Cleo ili bilo ko drugi ko bi dobio poziv u reprezentaciju bio dočekan i prihvaćen na najbolji način. Ako savez i selektor odluče da ga pozovu, Cleo je dobrodošao. Ja tom momku želim sve najbolje. Kao što bih želio i bilo kom drugom strancu koji je uveo Partizan ili Zvezdu u Ligu šampiona i donio im milione. Ali moj stav je da, kad bi sutra Messi ili Ronaldo rekli da žele da igraju za Srbiju, mi bi trebalo da im kažemo „hvala, nema potrebe". Jednostavno, želim da se ponosimo onim što imamo. Neka smo i 20. u Evropi, ali to smo mi", zaključio je Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.