Jović: Cilj Sarajeva je da napravi iskorak u Evropi

Iz FK Sarajevo stigli odgovori na vaša pitanja

Jović: Cilj Sarajeva je da napravi iskorak u Evropi

Edmir Škorić

Čitatelji SportSport.ba portala imali su priliku da putem našeg medija postave pitanja za stručni štab i igrače Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Iako nam je stigao veliki broj pitanja na Facebook grupu, odlučili smo ih nekoliko proslijediti do Koševa, gdje su nam članovi trenutnog lidera Premijer lige BiH dali odgovore.

 

Jasmin Sjutrović je trenera bordo kluba Dragana Jovića upitao da li klub ide na dvostruku titulu?

 

"Naravno, to su naše ambicije. Želimo ove godinu titulu i što veći uspjeh u kupu Bosne i Hercegovine. Svjesni smo da će biti teško, ali smatram da imamo dovoljno kvaliteta i potencijala da uspijemo u našim namjerama", kazao je Jović.

 

Semir Zubčević se pita: Da li možemo vidjeti Krpića u samom vrhu napada, a ne na krilu, jer tu poziciju očigledno on ne može igrati?

 

"Njegova prirodna pozicija je u centru napada. Međutim, Krpića koristimo i na drugim pozicijama. Smatram da on može odgovoriti na nekoliko pozicija i gdje će igrati zavisi od trenutačne situacije na terenu i od protivnika protiv kojeg igramo", odgovorio je Jović.

"Rano je govoriti o pojačanjima"

 

Afan Sesic pita da li će Sarajevo dovoditi novog napadača i desnog beka, koji su, prema njegovom mišljenju, neophodni. 

 

Jovićev odgovor: "Trenutno razmišljamo o nekoliko imena i ulazimo u prve razgovore. U narednom periodu ćemo selektirati probleme u ekipi i tražiti adekvatna pojačanja. Ipak, smatram da je još rano govoriti o tome."

 

"Koja ti je, Sedine, bila najdraža pobjeda do sada?", pitao je Amin Hordaš kapitena bordo kluba, a Torlak je odgovorio:

 

"Najdraža pobjeda za mene je sigurno  pobjeda protiv Željezničara na Grbavici. Tu utakmicu smo odigrali stvarno dobro. Strijelci su tada bili Alen Škoro i Adis Jahović."

"Cilj je napraviti iskorak u Evropi"

 

Smatram da FK Sarajevo mora jednostavno biti prvak BiH u fudbalu. A u toku prvenstva i poslije njega (zimska i ljetna pauza) učini sve da se dovedu još bolja pojačanja. Zašto? Pa, vrijeme je da neki klub iz BiH već jednom zaigra u grupnoj fazi Lige prvaka ili Kupa UEFA. Uprava FK Sarajevo mora ići ka tom cilju iz puno razloga, a prije svega financijskog i zbog publike. Da li Uprava FK Sarajevo dijeli moje mišljenje, a ako ne, zašto?

 

Besim Ibišević je postavio pitanje, a Jovićev odgovor glasi:

 

"Naravno, cilj Sarajeva jeste da napravi iskorak u Evropi. Ove godine smo bili blizu i uz malo sreće prilikom žrijeba, mislim da možemo naredne godine napraviti željeni iskorak", dodao je Jović.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.