Jović: Hibernians moramo ozbiljno shvatiti

Trener Sarajeva uoči sutrašnjeg duela

Jović: Hibernians moramo ozbiljno shvatiti

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Sarajeva sutra će na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" ugostiti Hiberinans s Malte u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige.

Dan ranije u prostorijama bordo kluba održana je konferencija za novinare, a trener Dragan Jović upozoravao je na protivnika, ma koliko god on bio anoniman za bh. javnost i, na kraju krajeva, neatraktivan.

"Mislim da smo u proteklom periodu imali optimalne uslove za rad. Moram istaći da je uprava učinila sve da se kvalitetno spremimo. Igrači su kvalitetno radili i spremno dočekujemo sutrašnjeg protivnika, ekipu koju nismo poznavali ali smo se upoznali kroz snimke koje smo dobili", izjavio je  Jović dodavši:

"Sigurno da se radi o ozbiljnom protivniku kog ne smijemo potcijeniti, jer nam ovo pretkolo može odlučiti buduće ambicije. Priželjkujemo pobjedu bez primljenog gola, a idealan rezultat bi bio ako pobjedimo sa dva gola razlike".

"Napadački tandem čine Brazilci i tu je Hibernians opasan. Naravno imaju slabe strane i pokušat ćemo ih i iskoristiti. Zdravstveni bilten kod nas je povoljan, samo Krpić nije spreman, a Belošević je od ranije suspendovan. Moram istaći da je klupska administracija učinila dobar posao", kaže Jović i za kraj zaključuje:

"Hibernians je ozbiljan klub i tako ga moramo shvatiti. Ti igrači su profesionalci. Iz iskustva znam da ekipe koje nemaju šta izgubiti u dvomečima se odluče za ofanzivnu varijantu".

Susret se igra u četvrtak navečer s početkom u 19 sati i 30 minuta, a cijene ulaznica za Sjever iznose 6 KM, odnosno za Istok 10 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.