Jović: Hvala navijačima, Zetu ne smijemo potcijeniti

Nakon velike pobjede nad Levskim

Jović: Hvala navijačima, Zetu ne smijemo potcijeniti

Adnan Beganović

"Vremena za slavlje nemamo, okrećemo se Zeti koja sigurno nije naivan protivnik. Svako potcijenjivanje može nas skupo koštati, no siguran sam da istog neće biti", za SportSport.ba nakon prespavane noći i velike pobjede nad Levskim istakao je šef struke Sarajeva, Dragan Jović.

Bordo momčad sinoć je u svime elementima fudbalske igre nadigrala Levski, a sigurno da najveće zasluge za fantastične partije Sarajeva pripadaju Draganu Joviću.

"Dobro smo prostudirali igru Levskog, već u prvom susretu smo odigrali fenomenalno i uz malo više sreće iz Sofije bismo se vratili neporaženi. Već tada sam vidio da oni imaju velikih problema u defanzivi i to smo iskoristili u revanš susretu", istakao je Jović za SportSport.ba.

"U Sofiji su i igrači vidjeli da mogu igrati protiv Bugara, tokom sedmice u internim razgovorima uvjeravali smo jedni druge da možemo, da smo bolji. Psihološki smo odradili dva sjajna susreta, a što se tiče taktike, gotovo sve što smo dogovorili u svlačionici ispoštovano je na terenu. Kada smo malo i pali onda su nas navijači digli i ovim putem želim im se zahvaliti", dodao je šef stručnog štaba bordo momčad.

Prva dva duela u Evropskoj ligi protiv Hiberniansa sa Malte nisu obećavala, odnosno Sarajevo u istim nije izgledalo najbolje.

"U pravu ste, protiv Hiberniansa nismo bili najbolji, ali imamo novu ekipu, kojoj treba malo više vremena za uigravanje. Nisam se bojao nakon susreta sa Hiberniainsom jer znao sam da u tim duelima nismo pokazali svoje pravo lice. No, želim naglasiti i da su nam ta dva duela pomogla da prođemo Levski jer vidjeli smo šta trebamo popraviti", istakao je Jović.

U 3. pretkolu Sarajevo će snage odmjeriti sa Zetom.

"Već sada razmišljam o Zeti. Rekao sam već, ne smijemo potcijeniti Crnogorce. Momčadi koje su se plasirale u 3. pretkolo svakako ne mogu biti loše. Već danas pogledat ću njihov duel sa finskom ekipom. Sigurno je da su i oni zadovoljni jer smo ih mi zapali u 3. pretkolu. Razmišljaju da mogu do play-offa što je i normalno, no ako budemo imali pristup kao u susretima sa Levskim, mislim da ćemo proći dalje", zaključio je šef struke bordo momčadi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.