"Jović je jedan od najboljih bh. trenera"

Sedin Torlak, kapiten Sarajeva

"Jović je jedan od najboljih bh. trenera"

Konačno se riješilo pitanje novog trenera Sarajeva, a to je Dragan Jović, za kojeg kapiten bordo, Sedin Torlak, tima kaže da je jedan od najboljih bosanskohercegovačkih stručnjaka.

Torlak je zadovoljan imenovanjem Jovića na mjesto trenera Sarajeva, a sjajni stoper bordo tima u razgovoru za naš portal ističe da je potrebno da tim sa Koševa zadrži postojeći igrački kadar i dovede još nekoliko pojačanja.

"Neka se napokon riješilo pitanje novog trenera. Koliko poznajem Jovića, veoma je kvalitetan. Sigurno je jedan od najboljih bosanskohercegovačkih stručnjaka. Nadam se najboljem u nastavku", rekao je Torlak na početku razgovora za SportSport.ba.

"Prioritet je sada zadržati postojeći igrački kadar i dovesti nekoliko pojačanja. Ukoliko želimo da se uključimo u borbu za titulu moramo zadržati igrače koji su nosili našu igru u dosadašnjem dijelu prvenstva i dovesti tri ili četiri nova igrača", dodao je stoper Sarajeva.

Jović će prozivku na Koševu izvršiti 11. januara, a još uvijek nije poznato gdje će bordo tim obaviti pripreme. Torlak ističe da bi volio da Sarajevo otputuje u Antaliju, gdje su prošle godine obavljali pripreme. Također, neke od opcija su Međugorje i Češka.

"Najviše bih volio da odemo na pripreme u Antaliju. Tu smo bili prošle godine i bilo je odlično. Imali smo sjajne uvjete, od vremena do terena. Mislim da i većina mojih saigrača imaju istu želju. Moguće je i da odemo u Češku, preko bivšeg trenera, Jiržija Plišeka", rekao je 26-godišnji stoper.

Torlak se povezivao sa odlaskom u Azerbejdžan, a kapiten Sarajeva kaže kako ne zna ništa o tome, te da je najbliži ostanku na Koševu.

"Za sada nema ništa novo o transferu. Ništa ne znam o interesovanju azerbejdžanskih klubova. Niko me do sada nije ništa obavijestio. Odazvat ću se na prozivci 11. januara. Najvjerovatnije da ću ostati u Sarajevu", rekao je Torlak za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.