Jović: Kockali smo se s Husejinovićem i pogodili

Reakcije

Jović: Kockali smo se s Husejinovićem i pogodili

Adnan Beganović

Najveći bosanskohercegovački derbi, odigran danas na Koševu, završio je remijem Sarajeva i Željezničara, ali ovoga puta postignuta su čak četiri pogotka.

"S obzirom da smo poveli s 2:0, a da je susret završio neriješeno, ne mogu biti zadovoljan. S druge strane, Željezničar je jako dobra ekipa i danas je bio rastrčan i borben i moram iskreno reći da su zaslužili ovaj bod", kazao je Dragan Jović i  dodao:

 

"Prvi pogodak smo primili u najgore moguće vrijeme po nas, na samom isteku prvog poluvremena, kao i drugi na samom otvaranju drugih 4 minuta. Nezadovoljan sam zbog načina na koji smo primili golove. Odbrana i vezni red stajali su daleko jedni od drugih i tu smo zatajili".

 

"Igrali smo pod velikim pritiskom, mislim da je i Željezničar bio pod istim, iako je već ranije obezbijedio titulu. Utakmica je po mom mišljenju bila dosta kvalitetna za naše uslove. Moram istaći, naravno ne u kontekstu ove utakmice, da se Sarajevu olako daju žuti kartoni zbog simuliranja. Nije to slučaj samo u ovoj utakmici, u kojoj je Husejinović dobio treći žuti karton. Čini mi se da sudije grade autoritet nad Sarajevom".


Jović je za kraj kazao kako je Husejinovića iz igre u drugom dijelu izveo zbog slabe fizičke spreme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Vidjeli ste i sami, Husejinović nije još spreman za 90 minuta i to je naša realnost. Mi smo se kockali sa njim i ovaj put pogodili. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, tako je on sve više fizički padao. On je kapitalac jer postići ovako lijep pogodak kada uzmete loptu s centra i na kraju prevari Gušu ne može svako. Ali još uvijek u defanzivnim zadacima nije pravi. Dogovorili smo se na poluvremenu da izrži još deset minuta i da ga onda zamijenim".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.