Jović: Naš cilj je ostati na čelu tabele i nakon 30. kola

Bordo momčad igra sve bolje

Jović: Naš cilj je ostati na čelu tabele i nakon 30. kola

Adnan Beganović

U jednom od derbija kola fudabelri Sarajeva su sinoć na Koševu očitali lekciju Veležu. Slavili su bordo momci sa ubjedljivih 4:1, a trener Sarajeva, Dragan Jović, nije krio zadovoljstvo nakon sinoćnjeg susreta.

"Zasluženo smo slavili, postigli smo četiri gola, a mogli smo i još koji. Mislim da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, ali u isto vrijeme i odgovorno tvrdim da imamo još prostora za napredak", za SportSport.ba je istakao šef struke bordo momčadi Dragan Jović.

Nakon šest odigranih kola Sarajevo na svom kontu ima 16 bodova, a u narednom kolu bordo momčad će gostovati u Trebinju.

"Gledao sam Leotar u duelu sa Olimpicom i mogu vam reći da sam oduševljen igrom premijerligaša iz Trebinja. Radi se o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Premijer ligi, no bez obzira na to, mi u Trebinje idemo samo sa jednom namjerom, a to je osvojiti tri boda. Igrat ćemo otvoreno, uostalom kao i do sada. Mi smo Sarajevo i bez obzira da li igramo kući ili na strani, moramo igrati za gol više. Tako smo i ekipu selektirali. Pored pobjeda i bodova bitan nam je i dojam, želimo da naši navijači sa svake utakmice kući odu zadovoljni", ističe Jović.

Bordo momčad je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala najviše i sasvim zasluženo se nalazi u vrhu premijerligaške tabele. Može li Sarajevo do kraja prvog dijela sezone ostati na prvom mjestu?

"Ne samo do kraja prvog dijela sezone, naš cilj je jasan, a to je titula. Još je rano pričati o bilo čemu, ali nemamo šta skrivati, želimo osvojiti naslov, a niti kup nećemo zanemariti", zaključio je Jović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.