Jović ne računa na povrijeđenog Škoru
Bekrić je solidno odradio minutažu u Tashkentu, a sada će biti prijetnja Supiću

Selekcija novinara oslabljena protiv Zmajeva

Jović ne računa na povrijeđenog Škoru

Selekcija novinara nastupiće oslabljena u susretu protiv fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u petak naveče na Koševu (20.15 sati). Dragan Jović, selektor ekipu „sedme sile“ u duelu sa Ćirinim Zmajevima neće moći računati na povrijeđenog Alena Škoru.

Naime, napadač Sarajeva nakon povratka iz Uzbekistana, gdje je bio jedan od boljih igrača kombinovane ekipe BiH napustio je reprezentativnu bazu na Ilidži zbog problema sa žuljevima.

Kako sada stvari stoje nekadašnju veliku nadu bh. fudbala u vrhu napada zamijeniće Krešimir Kordić, napadač aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog, a Jović se još uvijek nije odlučio za sastav koji će suprostaviti favorizovanom A nacionalnom timu BiH.

„Svih 22 fudbalera su odlični i koga god da stavim u početni tim neću pogriješiti. Stoga sam odlučio da napravim dva tima koji će odigrati po jednu poluvrijeme. Prema onome što sam vidio na treninzima, vjerujem da ćemo Blaževićevim izabranicima pružiti dostojanstven otpor, a ako nam se ukaže prilika za pobjednom, uvjeren sam da to nećemo ispustiti“, rekao je Jović, prebacivši ulogu favorita na Ćirine Zmajeve.

Selekcija novinara vjerovatno će igrati u formaciji 4-5-1, a isturenom Kordiću u vrhu napada pridodavaće se Jusuf Dajić i Samir Bekrić, koji će igrati na desnom, odnosno lijevom boku. U veznom redu biće još i Edin Husić, Velibor Đurić, te Mehmed Alispahić ili Đorđe Kamber. Upravo je to jedna od Jovićević dilema. Druga dilema vezana je za lijevi bok, za koji konkurišu Elmir Kuduzović i Suvad Grabus, a obzirom da je Kuduzović bio u Ćirinom sastavu za Uzbekistan, logičan slijed događaja bi bio da zaigrao od prve minute i u Selekciji novinara. Elvir Čolić izborio se za mjesto na desnom boku, dok će stoperski par činiti Tarik Cerić i Bojan Regoje. Na golu će biti Romeo Mitrović, koji će oko ruke nositi kapitensku traku.

Susret se igra na Koševu sa početkom u 20.15 sati, uz direktan TV prenos na BHT 1, a sudiće Rusmir Mrković, kojem će asistirati Bilal Bogilović i Dalibor Drašković. Četvrti sudija je Emir Alčeković, dok će funkciju kontrolora obavljati Salem Prolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti