Jović pozvao i Mahira Hadžirešića
Hadžirešić je budući prvotimac West Hama

„Sedma sila“ otkrila karte za „Zmajeve“

Jović pozvao i Mahira Hadžirešića

Dragan Jović, selektor novinarske selekcije objavio je spisak igrača na koje će računati u prijateljskoj utakmici protiv fudbalske A reprezentacije BiH, a koja će biti odigrana 5. juna na Koševu sa početkom u 20.15 sati.

Selektor Jović u dogovoru sa pripadnicima sedme sile na spisak je uvrstio i Mahira Hadžirešića, fudbalera iz Kanade kojem nedostaje radna dozvala kako bi zaigrao za engleski West Ham.  

Na spisku su još: Romeo Mitrović (Kecskemeti TE), Denis Mujkić (Sloboda), Suvad Grabus (Interblock), Elvir Čolić (Velež), Ognjen Vranješ (Crvena zvezda), Elmir Kuduzović (Sloboda), Vlastimir Jovanović (Slavija), Kaja Rogulj (Slaven Belupo), Tarik Cerić (Rijeka), Bojan Regoje (Slavija), Mehmed Alispahić (Šibenik), Mario Božić (Ujpest), Muhamed Mujić (Sloboda), Đorđe Kamber (Diosgyor), Jusuf Dajić (Tubise), Samir Bekrić (Željezničar), Edin Husić (Cibalija), Velibor Đurić (Zrinjski), Alen Škoro (Sarajevo), Emir Hadžić (Čelik), Ajdin Mahmutović (Teplice) i Dalibor Pandža (Sarajevo).

Selektor je odredio i rezerve, u slučaju da otkaže neko sa prvobitnog spiska. Altarnative su Sedin Torlak (Sarajevo), Željko Đokić (Javor Ivanjica), Igor Žuržinov (Zrinjski) i Ozren Perić (Rudar Velenje).

„Ostavljena nam je mogućnost da nakon povratka A reprezentacije iz Uzbekistana našem timu priključimo i Ermina Zeca, kao i da nam selektor Miroslav Blažević ustupi nekoliko igrača na koje on neće računati“, rekao je Jović.

Jović je objasnio da će njegovi izabranici pokušati „odglumiti“ Turke, odnosno Špance.

„Igraćemo u formaciji 4-1-4-1, kako bi simulirali Turke i Špance, obzirom da su nam ove dvije veoma bitne utakmice u kvalifikacijama za SP“, kaže Jović, dodavši:

„Zahvalio bih se selektoru Blaževiću koji nas je psihološki motivirao izjavama da će nam „utrpati“ deset komada.“

Okupljanje novinarske selekcije predviđeno je za 3. jun do 14 sati u hotelu Hungary na Ilidži, a do utakmice sa Ćirinim „zmajevima“ odradiće četiri treninga. 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.