Jović: Treba nam bod, ali u Gradačac idemo po sva tri

Sarajevo gostuje Zvijezdi

Jović: Treba nam bod, ali u Gradačac idemo po sva tri

Edmir Škorić

Sarajevo u nedjelju gostuje u Gradačcu kod Zvijezde u pretposljednjem, 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U bordo taboru nadaju se pobjedi s kojom bi zadržali treću poziciju, ali svjesni su da ih čeka težak posao. Bit će ovaj susret i prilika da se Dragan Jović vrati u Gradačac, gdje je do dolaska na Koševu radio kao šef stručnog štaba NK Zvijezda.

 

"Utakmica u Gradačcu dolazi u vrijeme poslije derbija, mislim da smo imali dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za ovo gostovanje Zvijezdi. Utakmica je ovo u kojoj teoretski možemo osigurati plasman u Evropu. Treba nam bod, ali pokušat ćemo doći do sva tri", izjavio je Jović i dodao:

 

"I ovaj put imamo kadrovskih problema. Tri žuta imaju Belošević, Sesar i Husejinović, dok se u tim vraćaju Obuća i Šćepanović. Imamo kvalitetan igrački kadar i mislim da možemo pobijediti. Zvijezda je klub o kojem svi govore u superlativu. Oni se opraštaju od svoje publike i sigurno nisu mogli zamisliti ljepši opraštaj. Igraju protiv Sarajeva u utakmici bez imperativa".

 

"Imaju jednog od najkvalitetnijih veznih igrača, Hamzića, i tu nam prijeti najveća opasnost. Nadam se da ćemo iskoristiti nedostatke Zvijezde i doći do pobjede, da u jednoj relaksirajućoj atmosferi dočekamo derbi sa Borcem", dodao je Jović.

Da li je na igrače negativan utjecaj ostavio nedavno odigrani derbi sa Željezničarom na Koševu, u kojem bordo tim nije sačuvao dva gola prednosti?

"Ekipa je imala dva dana odmora i sigurno je odmorna, međutim glava se najteže oporavlja i mislim da su igrači svjesni onog ispred nas. Najvažnija je sljedeća utakmica, igrači su profesionalci, tako razmišljaju i mislim da derbi neće ostaviti negativan utjecaj. Ostaje žal što nismo pobijedili Želju, ali mislim da je Željezničar pokazao svoju snagu i kvalitet. Dobro smo analizirali tu utakmicu i svaki igrač je vidio svoje dobre i loše strane u toj utakmici i nadam se da se te greške neće više ponavljat", ističe Jović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Kao što je šef rekao, Sarajevo je klub na takvom nivou da moramo igrati na pobjedu gdje god gostujemo. Ova utakmica protiv Zvijezde nam može donijeti dugoočekviani plasman u Evropu - spas sezone. Mi igrači smo toga svjesni i dat ćemo sve od sebe da utakmicu u nedjelju dobijemo u svoju korist", kazao je golman Sarajeva Adi Adilović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.