Jović: Zaslužena pobjeda Viteza, Miše: Ne letimo visoko

Reakcije trenera nakon utakmice u Zenici

Jović: Zaslužena pobjeda Viteza, Miše: Ne letimo visoko

Nogometaši Viteza nastavili su sa sjajnim igrama kako je na njihovu klupu sjeo Ante Miše, koji je donio ekipi dodatni kvalitet i mirnoću što se primijetilo u posljednje tri utakmice. Devet osvojenih bodova iz tri utakmice učinak je stručnjaka iz Splita, koji je preporodio igru Viteza.

Danas je na Kamberovića polju u Zenici pao i lider prvenstva, ekipa Borca je morala na kraju čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi, a to je poslije utakmice kazao i šef struke kluba iz Banja Luke Dragan Jović.

"Čestitam Vitezu na zasluženoj pobjedi. Mi smo bili dobri u prvom poluvremenu, kada smo imali nekoliko odličnih šansi, te smo kontrolisali igru i pored toga što je domaćin prvi poveo. Nama je veliki hendikep bio što sam morao zamijeniti Vladana Grujića na poluvremenu, promijenili smo sistem igre i nismo uspjeli iskontrolisat utakmicu. Zahvaljujem se domaćinima na izuzetnom dočeku, te pohvaljujem navijače Viteza i Borca koji su danas stvorili sjajnu atmosferu bez ikakvih incidenata", kazao je poprilično razočaran nakon utakmice Dragan Jović.

Ante Miše nakon nove pobjede bio je presretan i ne dozvoljava da igrači padnu u euforiju nakon dobrih rezultata.

"Ne letimo visoko, na pravom smo kolosijeku i trebamo samo nastaviti ovako raditi. Mislim da je današnja utakmica bila dobra i da su navijači mogli uživati. Borac je bio odličan u prvom poluvremenu, imali smo ogromne probleme sa Žuržinovom koji nam je pravio probleme u sredini tabele, a dodatno olakšanje nam je bilo kada je Grujić izašao sa terena, jer je on državo veznu liniju Borca. Drugo poluvrijeme bili smo dominantniji, agresivniji i bili smo mnogo opasniji. Kazao sam igračima u svlačionici da nemaju šta izgubiti, te da igraju protiv najbolje ekipe u Premijer ligi. Na kraju smo uz podršku publike osvojili zasluženo tri boda i nadam se da ćemo s dobrim igrama nastaviti i u naredna dva kola prije zimske pauze", kazao je Ante Miše kojem su navijači domaće ekipe čitavu utakmicu skandirali, te je za kratko vrijeme pobrao simpatije kako navijača Viteza, tako i onih Zeničana koji prate ekipu Viteza u ovoj sezoni.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.