Pred susret 3. kola pretkvalifikacija za EL

Jović: Zeta je ozbiljna ekipa

Pred sutrašnju utakmicu sa Zetom održana je konferencija za štampu FK Sarajevo na kojoj su se medijima obratili Dragan Jović i Ivan Sesar.

"Gledao sam utakmice Zete i radi se o puno kvliatetnijoj ekipi nego što se kod nas predstavlja.", počeo je svoje izlaganje Dragan Jović. "Njihovi rezultati nisu slučajni. Oni su mlada i poletna ekipa, imaju kreativan vezni red i brze krilne igrače. Ovo će biti vrlo zahtjevna ukamica, ali smo svjesni da se ovakve prilike ne ukazuju često. Atmosfera je sjajna i nadam se pobjedi bez primljenog gola, da bi bili u što boljoj situaciji pred uzvratnu utakmicu."

Prema najavama šefa stručnog štaba bordo tima, sastav koji će istrčati protiv Zete neće se puno razlikovati od onoga koji se suočio sa Levskim.

"Nema potrebe za većim promjenama u timu, osim mjesta golmana. Bandović je kvalitetan i iskusan golman koji je već branio u Evropi. U proteklom periodu odmorili smo igrače i spremni dočekujemo goste.", zaključio je Jović

Ivan Sesar ispred igrača sa Koševa obećao je maksimalno zalaganje i borbu za pobjedu.

"Želio bih prije svega pohvaliti šefovu ideju. Šef je pozvao legende kluba Prljaču, Musemića, Pašića i Muzurovića da nam se obrate i da nam daju pokoji savjet. To je ostavilo dobar utisak na nas. Oni su nas podržali i dali nam do znanja šta sutrašnja utakmica znači.", kazao je Sesar.

"Složio bih se sa šefom, oni nisu poluamateri kao što se to u medijima predstavlja.", dodao je on. "To je kvalitetna ekipa i pogledali smo njihove utakmice. Ako budemo igrali kao protiv Levskog ne bi trebalo biti problema. Nadam se da ćemo uz veliku podršku navijača ostvariti povoljan rezutat. Odgovornost je velika, atmosfera nikada nije bila bolja i uz dobar pristup ne sumnjam u pobjedu."

Susret između Sarajeva i Zete igra se u četvrtak, 02. avgusta sa početkom u 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije