Juca iz Partizana u Deportivo
Juca u dresu Partizana

Deportivo dogovorio prvi prelazak

Juca iz Partizana u Deportivo

Beogradski Partizan je ostao bez svog ponajboljeg igrača. Brazilski vezni igrač Juca sve je dogovorio sa španskim prvoligašem Deportivom iz La Corune.

Vezista Partizana Juca prošao je ljekarski pregled i u narednih nekoliko dana bi trebao potpisati ugovor sa Deportivo la Corunom. Juca (29 godina) je proveo posljednje dvije godine u klubu iz Humske, odigravši ukupno 59 mečeva za crno-bele u kojima je postigao 10 golova. Prije dolaska u Partizan Juca je igrao za mnoge klubove u Južnoj Americi od kojih su najpoznatiji brazilski velikani Botafogo i Fluminense. 

Juca bi u klubu sa Riazora trebao zamjeniti Juana De Guzmana, koji je najavio odlazak iz kluba ovog ljeta, jer je nezadovoljan platom, ali i rezultatima kluba koji je nekada igrao polufinale Lige prvaka. 

Trener kluba iz Galicije Miguel Angel Lotina se pohvalno izrazio o Juci.
 
Nisam znao mnogo o Juci, naš tehnički sekretar je imao video snimak njegovih igara i proslijedio ga je meni, i ono što sam vidio jako mi se svidjelo, nakon toga sam tražio više informacija o njemu, bio sam prezadovoljan njegovim načinom rada, i veoma sam sretan što će biti s nama, rekao je trener Deportiva.

Cijena transfera nije poznata, ali se nagađa o brojci od oko tri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.