Julen Lopetegui se "brani šutnjom"

Barem do povratka u Španiju

Julen Lopetegui se "brani šutnjom"

Predsjednik Real Madirda Florentino Perez je u utorak saopštio da će novi trener ovog kluba biti sada već bivši selektor Španije Julen Lopetegui.

Čelnici Fudbalskog saveza Španije su se osjetili izadnima i prevarenima s obzirom da je Lopetegui dogovorio angažman u Realu samo 20-ak dana nakon što je produžuio saradnju sa nacionalnim timom i španskim savezom.

Zbog toga mu je ekspresno uručen otkaz na klupi Crvene furije i to samo jedan dan prije početka Svjetskog pvrenstva u Rusiji, što je uzdrmalo fudbalsku javnost u Španiji.

Na njegovo mjesto je postavljen Fernando Hierro, legendarni fudbaler Reala, a Lopetegui je prije nekoliko sati i napustio Rusiju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lopetegui se danas trebao pojaviti na press konferenciji zajedno sa predjsednikom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubialesom, ali to nije učinio, a sada španski mediji saopštavaju da ovaj nekadašnji trener Porta nema mamjeru davati nikakve izvjave niti se obraćati medijima prije nego što se situacija slegne i prije nego što se vrati nazad u Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi