Julian Draxler spreman za treći skupocjeni transfer u karijeri

Julian Draxler spreman za treći skupocjeni transfer u karijeri

Admin Čaušević

Među igračima koji bi ovog ljeta trebali napustiti PSG nalazi se Julian Draxler.

Njemački reprezentativac bi se prema pisanju France Footballa trebao vratiti u Bundesligu gdje je ranije nastupao za Schalke 04 i Wolfsburg.

Za angažovanje Draxlera ozbiljno je zainteresovan Bayern koji će nakon odlaska Francka Riberyja i Arjena Robbena morati pojačati ofanzivnu liniju.

Prethodna dva Draxlerova transfera su bila izuzetno skupa, a isto će vjerovatno biti i s predstojećim obzirom da ima tržišnu vrijednost od 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U augustu 2015. godine sjajnog ofanzivca je silno želio Juventus, ali je on za 43 miliona iz Schalkea 04 prešao u Wolfsbrug, 18 mjeseci kasnije je u transferu vrijednom 36 miliona potpisao za PSG.

Ove sezone je upisao 42 nastupa, a većinu mečeva je počeo s klupe. Postigao je pet golova i upisao 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi