Može i Pavlović, ali njih dvojica ne! Julian Nagelsmann otpisao dva zvučna imena za Euro

Čeka se spisak

Može i Pavlović, ali njih dvojica ne! Julian Nagelsmann otpisao dva zvučna imena za Euro

Admin Čaušević

Bayern će na predstojećem Evropskom prvenstvu imati pet predstavnika u reprezetnaciji Njemačke. Lokalni mediji izvještavaju da su za kontinentalni turnir otpale dvije velike zvijezde bavarskog tima.

FS Njemačke (DFB) je već potvrdio nekoliko poziva koji su stigli u Minhenu. Manuel Neuer, Joshua Kimmich i Leroy Sane su sasvim očekivano na spisku.

Poziv će stići i Jamalu Musiali koji je budućnost Elfa, dok će pomalo iznenađujuće poziv dobiti i Aleksandar Pavlović, talentovani veznjak koji je odbio Srbiju.

Iako ima tek 20 godina, Pavlović je u ovoj sezoni skupio 21 nastup za Bayern te su Nijemci očigledno oduševljeni njegovim partijama.

Julian Nagelsmann neće pozvati dvije velike zvijezde Bavaraca. U pitanju su veznjak Leon Goretzka te ofanzivac Serge Gnabry koji su ranije igrali važnu rolu u nacionalnom timu.

Za Goretzku se već mjesecima govorkalo da neće putovati na Euro, dok je pomalo iznenađujuće otpao i Gnabry koji će se oporaviti do početka kontinentalnog turnira.

Oglasi

Krilni napadač se povrijedio u polufinalu Lige prvaka protiv Reala, ali povreda nije toliko ozbiljne prirode da izostane za Evropskog prvenstva. Međutim, Nagelsmann je odlučio da ga ne pozove.

Stuttgartov Chris Fuhrich, Robert Andrich iz Bayer Leverkusen, Brightonov Pascal Gross, Borussijin napadač Niclas Fullkrug te Kai Havertz iz Arsenala su neki od igrača koje će pozvati Nagelsmann.

Robin Koch (Frankfurt), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Maximilian Mittelstadt (Stuttgart) i Nico Schlotterbeck će biti Nagelsmannovi štoperi na Euru.

Zanimljivo da poziv neće dobiti Mats Hummels koji je ove sezone bio briljantan za Borussiju, pogotovo u polufinalnim duelima Lige prvaka protiv PSG-a.

Njemačka se kao domaćin turnira nalazi u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom. Nijemci će otvoriti turnir susretom sa Škotima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi