Julian Nagelsmann proglašen trenerom godine u Bundesligi

Trener Hoffenheima

Julian Nagelsmann proglašen trenerom godine u Bundesligi

Trener Hoffenheima Julian Nagelsmann proglašen je za najboljeg trenera 2016. godine u Bundesligi.

Nagelsmann je ovaj klub preuzeo kada se ekipa borila za opstanak, a nakon što je uspješno okončao tu bitku, u ovoj sezoni je doveo Hoffenheim blizu plasmana u Ligu prvaka.

Važno je istaći da je Nagelsmann ubjedljivo najmlađi trener u ligama petice jer ima samo 29 godina, a već je privukao veliku pažnju brojnih velikih klubova iz Evrope i samo je pitanje trenutka kada će preuzeti nekog od njih.

Hoffenheim se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u Bundesligi sa jednim bodom manje od Dortmunda i drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, što bi za ovaj klub bio ogroman uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi