Igrao za Real i Milan, a onda se otisnuo u trenerske vode: Predsjednik je želio biti trener i igrač
FOTO - EPA

Julio Cezar se prisjetio dešavanja u Ukrajini

Igrao za Real i Milan, a onda se otisnuo u trenerske vode: Predsjednik je želio biti trener i igrač

Adnan Beganović

Nekadašnji brazilski fudbaler, Júlio Cesar Santos Correa, u 2019. godini imao je neuspješnu trenersku avanturu u Ukrajini, tačnije u tamošnjem prvoligašu Olimpik Donetsku.

Čovjek, koji je svojevremno branio boje Reala, Milana i Benfice, 2019. je preuzeo ukrajinski Olimpik. Međutim, u ovom klubu zadržao se samo četiri utakmice, a danas je objavio zbog čega je napustio Olimpik.

Naime, brazilski trener optužio je tadašnjeg prefdsjednika kluba za kojeg je rekao da je želio biti sportski, trener, ali i igrač.

"Imao sam veliku želju da klub podignemo na viši nivo, ali došlo je do sukoba s predsjednikom kluba. Želio je biti trener, sportski direktor i fudbaler. Zato nisam želim tamo više raditi", rekao je Julio Cezar.

Brazilac je dodao i da je želio razvijati igrače koji bi se onda mogli prodati u Shakhtar ili kijevski Dinamo.

"Nisam smio razvijati tim. Htio sam razvijati fudbalere koji se onda mogu prodati u Shakhtar ili Dinamo. U uslovima u kakvim sam radio da dovedete Guardiolu ili Mourinha, neće se moći ništa napraviti. To je nerealno. Bilo je to loše iskustvo", zaključio je Julio Cezar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi