Juninho odlazi, više prostora za Pjanića
Brazilac odlazi bez odštete

Nakon osam godina na Gerlandu

Juninho odlazi, više prostora za Pjanića

Juninho Pernambucano, brazilski fudbaler koji je osam godina proveo na Gerlandu napustiće Lyon, a kako sada stvari stoje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za njegovu zamjenu je naš Miralem Pjanić.

Naš reprezentativac prošlog ljeta je iz Metza stigao u Lyon, ali se nije naigrao, upravo što je struka „lavova“ veću minutažu ustupala brazilskom fudbalru.  

Juninho je sa „lavovima“ osvojio sedam uzastopnih naslova francuskog prvaka i odigrao oko 300 utakmica, te postigao 100 pogodaka.
 
„Juninho nas je nazvao i zamolio da ga pustimo iz kluba. Zbog svega što je učinio za nas bilo bi korektno da mu izađemo u susret“, kazao je Jean-Michel Aulas, predsjednik kluba, koji je najzaslužniji što je Pjanić obukao dresu Lyona.
 
Jedan od najbolji izvođača slobodnih udaraca na svijetu ugovor s Lyonom ima do ljeta 2010. godine, ali će ga klub pustiti bez odštete. Prije dolaska na Gerland, Juninho je igrao je za Vasca da Gamu i Sport Recife.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.