Juninho pregovara s katarskim Al-Gharafom

Rastanak se primakao

Juninho pregovara s katarskim Al-Gharafom

Adnan Beganović

Katarski fudbalski klub Al-Gharafa, koji je do 2004. godine nosio naziv Al-Ittihad, na svojim internet stranicama objavio je da pregovara s brazilskim internacionalcem Juninhom Pernambucanom. 

Navodno bi cijeli transfer trebao koštati oko 2.5 miliona eura, a još uvijek nema informacije na koliki bi vremenski period Juninho potpisao ugovor.

Brazilski internacionalac ima ugovor s Lyonom do ljeta 2010. godine, ali već ranije je najavio da sigurno napušta klub u kojem je ostavio neizbrisiv trag.

Juninho je u Lyonu igrao u posljednjih osam godina, te je ponajviše zahvaljujući njemu sadašnji klub našeg Miralema Pjanića osvojio sedam titula prvaka La Championnata. Ukupno je u dresu Lyona postigao 100 golova, a sa 18 postignutih pogodaka u Ligi prvaka najbolji je strijelac Lyona u istoriji u ovom eminentnom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.