Juniori Željezničara u velikom stilu proslavili titulu

Sigurnom pobjedom nad Olimpikom

Juniori Željezničara u velikom stilu proslavili titulu

Juniori Željezničara su danas u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Olimpik visokim rezultatom 4:0 i tako u velikom stilu proslavili naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Plavi su na glavnom terenu stadiona Grbavica od starta preuzeli konce igre u svoje ruke i stvorili nekoliko ozbiljnih šansi pred golom Olimpika. Gosti sa Otoke su ipak odolijevali napadima do 37. minute kada je Tarik Džindo pogodio za vodstvo Željezničara od 1:0. Na 2:0 je u 41. minuti povisio Anel Šabanadžović, koji je tako postavio rezultat prvog poluvremena.

Domaći tim je dominirao i u nastavku utakmice a do trećeg pogotka je stigao u 72. minuti kada je pogodio Meldin Jusufi. Konačnih 4:0 postavio je osam minuta kasnije Mirza Šubo.

Željezničar nakon 32 kola ima 82 boda, osam više od drugoplasiranog Sarajeva i u posljednjem kolu će gostovati Vitezu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi