Bh. juniori razočarali, definitivno imamo razloga za brigu

Novi selektor se nije proslavio

Bh. juniori razočarali, definitivno imamo razloga za brigu

S. Mlaćo
U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u poljskoj Rumiji od Estonije sa 2:3 u susretu trećeg kola grupe 5 prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Imali su izabranici Marija Ivankovića dva gola prednosti u ovom meču, ali su Estonci uspjeli da preokrenu rezultat.

Aleksandar Kahvić u 25. i Antonio Prskalo u 30. su pogađali za prednost Bosne i Hercegovine, a protivnik je svoje golove postigao u drugom poluvremenu.

Strijelci su bili Gregor Lehtmets u 56., Daniel Luts u 86. i Egert Õunapuu u 4. minuti sudijske nadoknade vremena.

U 61. pri rezultatu 2:1 Irfan Ramić je dobio drugi žuti karton, te je bh. tim utakmicu završio sa deset igrača na terenu.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Luka Pršlja, Irfan Ramić, Božo Prusina, Rijad Smajić, Savo Šušić (72. Danijel Mijatović), Almin Mešanović, Anes Krdžalić, Niko Kovač (78. Dominik Peštić), Matej Šakota, Antonio Prskalo (61. Neriman Kočević), Aleksandar Kahvić (78. Zvonimir Plavčić).

Oglasi

Naša selekcija je kvalifikacioni turnir završila na četvrtom mjestu u grupi iza Poljske, Estonije i Italije.

Definitivno imamo razloga za brigu, kao i odgovorni u NS BiH.

Selektor Ivanković se nije proslavio na prvom ozbiljnom ispitu, čak naprotiv, posljednje mjesto svakako je veliko razočarenje.

Posebno ako se uzme u obzir da su naši juniori početkom ove godine bili na pragu plasmaan na Evropsko prvenstvo. Snovi su ugašeni u tri minute protiv Francuske, u posljednjem kolu elitne runde kvalifikacija. Selektor je tada bio Ivica Barbarić, no saradnja nije nastavljena.

Barbarić je put nastavio u Premijer ligi, tačnije NK Široki Brijeg s kojim je lider na tabeli nakon 11 kola i pored toga što je ekipa doživjela velike promjene u igračkom kadru tokom pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi