Jurado četiri godine u Schalkeu

Još jedan Španac u Gelsenkirchenu

Jurado četiri godine u Schalkeu

Jose Jurado je sinoć postigao gol u pobjedi Atletico Madrida nad Sporting Gijonom, a samo nekoliko trenutaka nakon utakmice više nije bio član madridskog kluba, jer je dogovorio prelazak u Schalke 04.

Ofanzivni veznjak Atletica je sa klubom iz Gelsenkirchena potpisao ugovor na četiri godine a cijena transfera iznosi oko 12 miliona eura. Nakon potpisa ugovora Jurado je rekao kako nije mogao odbiti odličnu ponudu Schalkea.

"Jednostavno nisam mogao odbiti ovu ponudu koju sam dobio. Postoje trenuci kada jednostavno ne možete reći ne", rekao je novi član Schalkea. Prije njega klub je pojačao i Klaas Jan Huntelaar, a u njemačkom klubu se nalazi još jedan Madriđanin, legendarni Raul Gonzalez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.