Jurčević: Očito je da nekome smetam

Napustio Vitez

Jurčević: Očito je da nekome smetam

Sada već bivši nogometaš Mladen Jurčević nakon prinudnog opraštanja od aktivnog igranja nogometa polako kreće u trenerske vode. Naime, kako i sam kaže najveća želja mu je pomoći svom matičnom Vitezu međutim za sada do te suradnje neće doći.

"Trenutno ne mogu raditi kao trener jer nemam B licencu koju uskoro polažem. Mislim da na dosta drugih pozicija mogu pomoći Vitezu sa svojim iskustvom, jer ipak imam i europskog iskustva, igrao sam sa Varteksom, Čelikom, Šibenikom i Širokim europska takmičenja, također sa reprezentacijom dosta toga prošao pa tako mogu pomoći na razne način." izjavio je Mladen Jurčević.

"Očito je da nekom smetam, ali zaista ne znam koji su razlozi za to. Da bi postali zdrav i stabilan klub trebaju se praviti planovi na četiri i više godine, a ne na šest mjeseci kao što je to sada, pa nakon svake polusezone brojni igrači napuštaju i dolaze u klub. Ali nažalost moje ideje se za sada ne prihvačaju, nadam se da hoće vrlo brzo." dodao je Jurčević.

Jurčević je karijeru završio prije nekoliko dana, a razlog je teška povreda koljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.