Jurčić nakon debakla izvlači pouke

Dinamo ponižen na Maksimiru

Jurčić nakon debakla izvlači pouke

Trener zagrebačkog Dinama Krunoslav Jurčić bio je vidno utučen nakon jednog od najtežih poraza u istoriji Lige prvaka.

Lyon je večeras nanio Modrima poraz od 7:1, što je jedan od najgorih rezultata koji je jedna ekipa ikada ostvarila u Ligi prvaka.

"Večeras su odigrane dvije utakmice. U prvom poluvremenu iako smo ostali bez Leke ravnopravno smo se nosili sa Lyonom. Otežavajuća okolnost je što nam je isključen igrač na poziciji stopera. Leko se dobro nosio na toj poziciji, ali smo ostali bez igrača. Kada dođete u podređeni položaj na terenu, onda je jako teško odgovoriti kvalitetno", prenosi izjavu Dinamovog trenera Index.hr.

"Kroz Ligu prvaka smo forsirali mlade igrače. Stekli su iskustvo iako su ovo bolni i teški porazi. Teško je tražiti alibije nakon poraza 7:1."

Dinamo je i službeno postao najlošija momčad u istoriji Lige prvaka. Svih šest poraza i gol razlika minus 19!

"To su statističke brojke. Ne bih sad ulazio u analize. Naravno da su ovi rezultati bolni, ali ako iz ovoga izvučemo pouke, onda je ova Liga imala svrhu."

Poslije ovakvog nastupa u Ligi prvaka, teško je za očekivati da će Jurčić dočekati kraj sezone na klupi Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.