Nova godina, stare navike: Dva pogotka Luke Juričića, sada je na 14 u sezoni

Odlična forma bh. napadača

Nova godina, stare navike: Dva pogotka Luke Juričića, sada je na 14 u sezoni

A. Beganović

Bosanskohercegovački napadač Luka Juričić igra u sjajnoj formi u Pyuniku. Danas je u pobjedi aktuelnog prvaka Armenije postigao dva pogotka i sada je na 14 postignutih pogodaka u sezoni.

U okviru 22. kola fudbalskog prvenstva Armenije aktuelni prvak Pyunik slavio je na gostovanju kod Vana, a najzaslužniji za novi trijumf trenutno trećeplasirane ekipe prvenstva bio je nekadašnji napadač Željezničara Luka Juričić.

Pyunik je na gostovanje kod Vana stigao kao favorit, no nisu se stvari odvijale onako kako je zamislio šef struke armenskog prvaka.

U prvom dijelu nije bilo golova, a početkom drugog, odnosno u 49. minuti domaći su povelili preko Gabe. I imali su prednost sve do 81. minute.

A, onda je na scenu stupio nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić. Prvo je u 81. minuti stvari vratio na početak. Dvije minute nakon toga Otubanjo je pogodio za prednost Pyunika, a u sudijskoj nadoknadi Juričić je stavio tačku na "i" u ovom meču.

Bosanskohercegovački napadač je sa ova dva pogotka stigao do brojke od 14 pogodaka u sezoni i najbolji je strijelac aktuelnog prvaka Armenije.

Devet pogodaka Juričić je postigao u prvenstvu, dva u Kupu Armenije, isto toliko u kvalifikacijama Lige prvaka, te jedan u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Dodajmo i da je Pyunik trenutno trećeplasirani sa 43 osvojena boda, sedam više ima vodeći Urartu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi