Jurilj i defitnivno bez dogovora s Borcem, karijeru nastavlja u inostranstvu

Napušta Banjaluku nakon dvije godine

Jurilj i defitnivno bez dogovora s Borcem, karijeru nastavlja u inostranstvu · Saznajemo

Adnan Beganović

Alen Jurilj i FK Borac nisu postigli dogovor oko produženja saradnje, a ovaj krilni napač će karijeru nastaviti u inostranstvu.

Krilni napadač Alen Jurilj u narednoj sezoni definitivno neće nositi dres aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka Borca iz Banjaluke, saznaje SportSport.ba.

Jurilj je u Borac stigao iz Domžala prije dvije godine, a na kraju ove sezone mu je istekao važeći ugovor. Vodili su se pregovori oko potpisivanja novog, i iako su u jednom trenutku činilo da su zainteresirane strane blizu dogovora, od Juriljovog ostanka u gradu na Vrbasu neće biti ništa.

Potvrdio nam je to i ovaj krilni napadač, koji je kratko istakao da nema ništa od ostanka u Borcu, te da na svom stolu ima neke opcije van granica Bosne i Hercegovine.

Jurilj je u prošloj sezoni za Borac odigrao 26 prvenstvenih utakmica. Postigao je četiri pogotka kojima je dodao tri asistencije i bio je važan kotač u šampionskom pohodu banjolučkog kluba.

Inače, Za Borac je ukupno odigrao 52 utakmice uz učinak od 6 pogodaka i pet asistencija. U Bosni i Hercegovini je još nastupao za Široki Brijeg, a branio je boje i Domžala, Zagreba i Kustošije.

Oglasi

Zanimljivo je i da Jurilj ima jedan zvanični nastup za Dinamo iz Zagreba i to u Kupu Hrvatske, sada već daleke 2017. godine. U duelu sa niželigašem Borac Imbriovecom je odigrao pet minuta i postigao je dva pogotka.

Iz NK Maribor u FK Borac

Fudbaleri Borca nalaze se na pripremama u Sloveniji, a novi član aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka je juče i službeno postao slovenački vezni fudbaler Aleks Pihler.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o fudbaleru koji je u prošloj sezoni nastupao za Maribor i upravo je u ovom klubu ostavio najdublji trag. Osvojio je tri naslova prvaka s Mariborom, a ukupno je odigrao 209 utakmica i pritom je postigao 14 pogodaka kojima je dodao 16 asistencija.

U karijeri je još nastupao za Domžale, Triglav i Zavrč i dolazak u Borac mu je prvi inostrani angažman.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije