Kapiten i defanzivac Čelika uoči Radnika

Jusić: Uradit ćemo sve da u nedjelju sačuvamo naš gol

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju dočekuju Radnik iz Bijeljine. Crno-crveni su i dalje na posljednjoj poziciji na tabeli, a zašto su još u igri za opstanak mogu zahvaliti Vitezu, Metallegheu i Olimpicu, koji također u zadnje vrijeme igraju loše.

Nada za opstanak za Zeničane postoji, ali definitivno moraju početi da pobjeđuju, naredna utakmica je prilika da Čelik konačno upiše prvu pobjedu, ali protiv sebe će imati veoma kvalitetnu ekipu Radnika, koja je ove sezone posebno sjajna na gostujućim terenima.

Dosta toga u nedjelju će zavisti od odbrane Zeničana, koja ove sezone ne izgleda dobro. Čelik je u svakoj utakmici ove sezone primio gol, ali zato nisu samo krivi odbrambeni igrači, nego čitava ekipa.

Kapiten crno-crveni Emir Jusić danas je na press konferenciji najavio ja narednu utakmicu protiv Radnika.

„Dolazi nam čvrsta i jaka ekipa, koja je najbolja gostujuća ekipa. Što se tiče nas, znamo šta nam je činiti, moramo igrati hrabro i pametno, potrebna su nam tri boda da ostvarimo naš cilj. Ko god istrči u nedjelju vjerujem da će dati sve od sebe da konačno upišemo tri boda“ ističe Jusić.

Na velikom ispitu će biti odbrana Zeničana, koja je sigurno ključ uspjeha protiv Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Svaku utakmicu smo primili gol, mislim da je nedostajalo komunikacije, primamo neke pacerske golove na postavljenu odbranu. Moramo biti više koncentrisaniji i imati više komunikacije, moramo smanjiti greške, rješavati što prije situacije koje nam se nametnu. Pokušat ćemo da spriječimo njihove napade, a da makar postignemo jedan gol“ kazao je Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi