Jusuf Gazibegović doživio tešku povredu koljena

Problem za bh. defanzivca

Jusuf Gazibegović doživio tešku povredu koljena

M. Šljivak

Loše vijesti dolaze nam iz Austrije.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović doživio je težku povredu križnih ligamenata koljena i duže vrijeme će biti van terena.

Ovaj 19-godišnji fudbaler koji igra na poziciji desnog beka igrao je odličnu sezonu u Lieferingu. Ipak, u najgorem trenutku je došlo do povrede i Gazibegović će morati na duži oporavak od povrede.

Stradanje križnih ligamenata je jedna od najtežih sportskih povreda. Srećom pa je medicina itekako napredovala i ovakve povrede se sada mnogo bolje liječe za razliku od prije.

Pred Gazibegovićem je sada operacija i proces oporavka i sigurno je da će ovaj sjajni fudbaler imati šta da pokaže po povratku na teren.

Bh. fudbaler je ove sezone stigao u Liefering iz mladog tima RB Salzburga čiji je član.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi