Petevov zalog za budućnost danas je bio junak svog tima
Jusuf Gazibegović donio pobjedu Sturmu u prijateljskoj utakmici.

Postigao pobjedonosni pogodak

Petevov zalog za budućnost danas je bio junak svog tima

E. Ganibegović

Kako Bosne i Hercegovine nema na Mundijalu u Kataru, neki naši reprezentativci su na odmoru, dok su drugi još uvijek u svojim klubovima, a jedan je danas postigao gol za pobjedu u prijateljskoj utakmici. 

Danas je na stadionu Domžale u Sloveniji odigrana prijateljska utakmica između Domžala i Sturma iz Graza, a gosti iz Austrije slavili su pobjedu 2:3.

Junak austrijske ekipe bio je bh. desni bek Jusuf Gazibegović koji je postigao pobjedonosni gol, no krenimo redom.

Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda treneri obje ekipe prave određene izmjene nakon čega slijedi golijada u drugom poluvremenu.

Slovenački tim stiže do vodstva u 48. minuti preko Kovačevića iz penala, da bi u 62. minuti Barišić postigao gol za 2:0.

Ipak, već u 67. minuti rezultat na semaforu 2:2. Oba gola postigao je Sarkaria, a drugi s 11 metara.

Oglasi

Trenutak odluke u 80. minuti kada naš Jusuf Gazibegović postiže pogodak za 2:3 i tako donosi pobjedu svom timu.

Inače, Gazibegović je meč počeo na klupi, a u igru je ušao na početku drugog poluvremena.

Kod domaće ekipe u prvoj postavi su bila tri bh. fudbalera: Enes Alić, Nermin Hodžić i Ajdin Mulalić koji je i kapiten tima. Također, u 52. minuti ušao je Arnel Jakupović, austrijski fudbaler bh. porijekla.

Spomenimo i to da je ova utakmica bila zatvorena za javnost.

Prijateljska utakmica:

Domžale - Sturm Graz 2:3 (Kovačević 48' (P), Barišić 62'; Sarkaria 64', 67' (P), Gazibegović 80')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi