Milionski transfer: Gazibegović odlazi u slavni klub koji godinama pokušava da izbori promociju

Pravo niotkuda

Milionski transfer: Gazibegović odlazi u slavni klub koji godinama pokušava da izbori promociju

A. Čaušević

Među bh. reprezentativcima koji bi ovog ljeta mogli promijeniti sredinu od danas je i odlični desni bek Jusuf Gazibegović koji će prema svemu sudeći Austriju zamijeniti Njemačkom. 

Edin Džeko je već realizovao transfer u Fenerbahce, Sead Kolašinac je na vratima Atalante, dok je Gojko Cimirot veoma blizu odlaska u Saudijsku Arabiju nakon što je postao slobodan igrač.

I dok su nabrojani bh. reprezentativci promijenili ili će promijeniti sredinu bez odštete isto se ne odnosi na 23-godišnjeg Gazibegovića.

Ako je vjerovati vijestima koje je objavio Bild dosadašnji fudbaler Sturma iz Graza će u transferu vrijednom četiri miliona eura preći u HSV.

HSV je slavni njemački klub, bivši prvak Evrope i godinama se pokušava vratiti u Bundesligu nakon što je proteklih pet sezona proveo u Cvajti.

Oglasi

Klub iz Hamburga je praktično uvijek blizu izvora, ali nikako ne uspjeva da se napije vode i obično ispadne u razigravanju kao što je bio slučaj i ove sezone kada je bolji bio Stuttgart.

Sportski direktor HSV-a Jonas Boldt je treneru Timu Walteru obećao pojačanja pred novu sezonu, a kako stvari stoje među prvim koji će stići je Gazibegović.

Pouzdani desni bek je prošle sezone bio standardan sa 29 nastupa u austirjskojg Bundesligi, a transfer bi mogao biti realizovan za 4 miliona eura.

Bild navodi da HSV sebi može dopustiti dovođenje bh. reprezentativca pošto je nedavno milijarder Klasu-Michel Kuhne u klub ubrizao finansijsku injekciju od 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Nakon što je protekle tri godine igrao u Sturmu odlazak u slavni klub poput HSV-a za Gazibegovića se može smatrati iskorakom u karijeri bez obzira što se radi o drugom rangu njemačkog fudbala.

S obzirom da je još uvijek relativno mlad igrač eventualnim promocijom u Bundesligu Gazibegoviću bi sigurno skočila vrijednost i sebi bi otvorio put za još veći transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti