Jusufbegović: Biće promjena u ekipi

Čelik gostuje Širokom Brijegu

Jusufbegović: Biće promjena u ekipi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 15 kola u Premijer ligi zauzimaju 11. mjesto na tabeli s devet osvojenih bodova. Zeničani kao i prošlih sezona imaju velikih problema u i oko kluba, a ove sezone igraju dosta loše, što je posljedica svih dešavanja u klubu i manjka finansija prije početka sezone.

Već treći trener kluba u ovoj sezoni Nedim Jusufbegović preuzeo je ekipu pred utakmicu s Olimpicom, te u svom debiju ostvario ubjedljivu pobjedu 3:0 nad Olimpicom, koji je jedan od konkurenata za opstanak u ligi.

Naredno kolo za Zeničane donosi tradicionalno teško gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega. Strateg crno-crvenih pokušao je u pauzi ekipu još više podići, te ih pripremiti za posljednja tri kola prvog dijela prvenstva.

"U pauzi smo radili na svim momentima igre u skladu s našim kvalitetom. Pokušali smo kroz rad da sve to unaprijedimo i nadam se da ćemo to pokazati već u narednoj utakmici.Trenirali smo čitavo vrijeme u Zenici i znamo šta nas čeka u ova tri kola, kada igramo protiv veoma jakih ekipa" ističe Jusufbegović.

Široki je tradicionalno nezgodan protivnik na Pecari kada je u pitanju ekipa Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo problema sa sastavljanjem ekipe, posebno kada je u pitanju zadnja linija, na tri igrača ne mogu računati. Bojan Marković ima kartone, dok su Anes Duraković i Safet Šivšić povrijeđeni. Zbog toga će biti promjena u ekipi, tako da će vjerovatno priliku za igru dobiti Jurković i Hrkać.Bez obzira na sve probleme idemo na Pecaru odigrati dobru utakmicu, dati svoj maksimum i pokušati iskoristiti svoje prilike. Široki je kvalitetan posebno na svome terenu, ali i oni imaju također problema sa sastavljanjem ekipe zbog izostanka nekih igrača" kazao je za SportSport.ba Nedim Jusufbegović.

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, G.Popović, Jusić, Hrkač, M.Popović, Pezer, Hećo, Hasanović, Salčinović, Brković i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti